-Nostalgie uit Nijmegen-

Het leven gaat door, we zouden het bijna vergeten maar Delta Radio is vandaag precies dagen uit de ether.

Sinds 2003 hebben we de complete geschiedenis van 6 jaar Delta verzameld en online gezet. Hier lees je zoals het was en zoals de makers van toen het beleefd hebben. Nico Fintelman (Smits) en Gerco Wittenberg stonden aan de basis van de Delta Radio website.

Begin 2013, 10 jaar later dus, verhuisden ze deze website mee naar hun nieuwe project, www.medianostalgie.nl Een website boordevol herinneringen op het gebied van Media. Nostalgie van de eerste orde dus! Neem eens een kijkje en laat je meenemen naar de tijd van weleer.

   
.........
"we wilden niet stoppen, maar we moesten wel".

Dat waren de laatste worden op zondag 15 oktober 1989, een zwarte dag in de Delta geschiedenis. Het einde was nu echt definitief.

Delta 90, oftewel Hitradio Delta, denderde 24 uur per dag en 7 dagen in de week door de Gelderse ether. Op illegale maar toch professionele wijze was Delta zelfs van Utrecht tot Venlo en van Den Bosch tot Oberhausen (Dld) te ontvangen. Zes jaar, een mooie tijd waarin de vele inbeslagnamens in ruim twee decenia zijn omgetoverd tot leuke en spannende anekdotes.

We nemen je mee terug in de tijd....... terug naar de eighties! De complete geschiedenis, foto's, jingle's, airchecks, krantenartikelen, Gadgets, Delta Belgie, Radiodossier Nijmegen, Links, Columns, een uitgebreide registratie van 25 jaar Delta en natuurlijke enkele leuke filmpjes uit de tijd die we nooit zullen vergeten.

We zijn er trots op en vinden dat de herinnering aan Delta Radio bewaard moet blijven Daarmee bedoelen wij deze website!

 
 

Alle medewerkers
In de loop van de jaren hebben zich heel wat namen het station gepasseerd. Sommige bleven even, sommige bleven Delta jaren trouw. Allen hebben er echter wel voor gezorgd dat Delta geworden is wat we nu als herinnering koesteren. Hieronder een lijst van alle medewerkers:

 
Rick van de Meer Danny van Bree Rene Smink Diederik Vriezeman Johan Vermeer Frank Sanders
Peter van Loo Dick van de Meer Rene van der Snoek Rob K Peter van Alphen Melvin Jakobs
Frank de Wit Andre van Muylwijck Jacques van Marwijk Peter Snee Ollie en Jerry Bas Rossen
Victor Prins Jeroen Wouters Paul Bakker Thorvald de Geus Peter Schonenberg Peter Libero
Hans van Uden Theo Peters Paul van Dijk Jos Fraayen Renee Bakker Peter van Vlokhoven
Nico Smits Jos van Snippenberg Ruud Krijger  Rob van Houten Jos van Gelder Paul Verbeek
Danny Braun Wim Verdonck Ed van Agt Raymond Balsink Renee van Velsen Rob van Leeuwen
Hans Tournee Ruud de Wit Gerrit de Ruyter Danny Heuvelink Nick van Poelgeest Herbert Visser
Peter Siero Erik van de Wal Mark van de Ven Freek Mulder Danny Visser Walter Blauw
Rob van Laar Berry Hartemink Rob Lafleur Rene Collier Pim Keijman John van de Berg
Hendrik van Nellestein Frank van Roosendaal Hans van Dalen Paulien Peter van Dam Karel Weegman
Peter Hartman Edwin Westerbroek Wick Jojo Bas van Doornenburg Ron van Arnhem
Ron Muller Rob van Genderen Hans van Zomeren Francis van de Werf Hans Groters Erik de Groot
Mark Zomer Rob Spijker Maarten Derksen Leon Bisschops Rob Aarden Paul van Dam 
Marcel Spijkerman Hans ten Hoge Richard Rijk Harry van de Water Peter Stap Tonny de Wit
          Paul de Wit
 

- Statistieken 1983 - 1989 -

 
 

Hartelijk dank!
Sinds de oprichting hebben diverse oud-medewerkers en voormalig Delta fans hun bijdrage geleverd aan deze website, ieder op zijn eigen manier. Wij danken Gerrit de Ruyter, Frank van Roosendaal, Frank de Wit, Hans van Uden, Uhlrich Köring, Harry Claassen, Freek Mulder, Nick van Poelgeest, Fred Heldring, Erik de Groot, Andre Bax, Hidde Rijpstra, Mark van de Ven, Melvin Jacobs, Ben van Holland, Frank (Radio Lokaal) en Herbert Visser.

 
 

Reunies in 2005 en 2007
In 2005 en 2007 zijn er Delta reunies geweest en het weerzien was geweldig. In 2008 (6 augustus) was het 25 jaar geleden dat Delta Radio werd opgericht. Ter gelegenheid daarvan werd er in september een Delta weekend georganiseerd met als motto: we doen het nog 1 keer ! Twee dagen lang kon iedereen genieten van oude en nieuwe programma's die werden uitgezonden via de webradio's Digitaal en Factorystation en in de ether door Oldies FM, Maasland Radio en Radio Paradijs. De statistieken laten zien dat er ongeveer 5.500 mensen hebben geluisterd naar dit Delta weekend (webradio en ether). Een verslag hiervan vind je op deze website. Of klik hier.


 
Home - Geschiedenis - Fotogalerie - Delta in beeld - 25 jaar Delta - Jinglehistory - Airchecks - Gastenboek - Kranten/Proces - Gadgets - Delta Belgie
 
 
Terugkeren naar de MN home